BBC: Everton ruimt op en zet onder meer Klaassen in de etalage

BBC: Everton ruimt op en zet onder meer Klaassen in de etalage

08-01-2018 23:29
53

Everton lijkt van plan om een grote schoonmaak te houden tijdens de winterse transferperiode. Davy Klaassen wordt naar verluidt het meest voorname slachtoffer van de opruiming op Goodison Park.

De BBC meldt maandagavond dat Klaassen na een half seizoen alweer weg mag bij de nummer negen van de Premier League. Het lijkt echter nog maar de vraag of het deze winter al gaat gebeuren. Klaassen kwam afgelopen zomer voor 27 miljoen euro over van Ajax en volgens de Britse omroep is het uitgesloten dat er een club komt die een vergelijkbaar bedrag op tafel wil leggen.

Ook spitsen Oumar Niasse en Sandro Ramirez lijken hun langste tijd bij Everton gehad te hebben. Ramirez werd een half jaar geleden door toenmalig manager Ronald Koeman opgehaald bij het Spaanse Málaga, maar kon niet veel indruk maken. Niasse speelt al sinds de winter van 2016 met wisselend succes bij Everton en wordt begeerd door Brighton & Hove Albion, Crystal Palace en West Bromwich Albion.

Everton nam deze winter al afscheid van Ross Barkley (Chelsea) en Kevin Mirallas (verhuurd aan Olympiakos Piraeus). Cenk Tosun daarentegen komt over van Besiktas en is de enige winterse aanwinst tot dusver.