Ten Hag gaat méér en langer trainen én sluit deuren voor de pers: Is de gedachte

Ten Hag gaat méér en langer trainen én sluit deuren voor de pers: "Is de gedachte"

09-01-2018 07:17
21

Met de komst van trainer Erik ten Hag zal er het nodige veranderen bij Ajax. De huidige nummer twee van de Eredivisie gaat méér trainen, meldt het Algemeen Dagblad. Tijdens het huidige trainingskamp in Portugal blijven de deuren regelmatig gesloten voor pers en publiek. 

Ten Hag heeft ervoor gekozen om twee sessies besloten te houden tijdens de trainingsweek. Onder zijn voorgangers was dat niet zo. "Ik wil rustig met de ploeg kunnen werken", zegt hij daarover. "De spelers moeten op het juiste concentratielevel komen. Dat is de gedachte. Dat werkt het beste onder rustige omstandigheden. Natuurlijk ook met het oog op de komende tegenstander."

Maandag werkte Ajax zijn eerste training af in de Algarve. Het AD meldt dat het nu al duidelijk is dat Ten Hag méér en bovendien langere sessies gaat invoeren. Dat moet kunnen, meent de oefenmeester, aangezien de agenda van Ajax behoorlijk leeg is. Na de winterstop is de Amsterdamse topclub alleen nog actief in de Eredivisie. 

Of aankoop Nicolás Tagliafico snel een basisplaats kwijt, blijft de vraag. "Ik vond het in elk geval verstandig van de club dat er een linksback bij kwam. Elke club ter wereld wil een goede linksback, die zijn schaars", aldus Ten Hag, die nog niet lang genoeg met de Argentijn heeft gewerkt om een goed oordeel te kunnen vellen over de verdediger. "Maar je ziet wel direct dat hij een vechtertje is."

Lees ook: Ten Hag spreekt ambities uit: "Dat is uiteindelijk bepalend voor het resultaat"