Vijf jaar geleden debuut voor PSV: 'Logisch dat je status een beetje verandert'

Vijf jaar geleden debuut voor PSV: 'Logisch dat je status een beetje verandert'

09-01-2018 07:42
44

Jorrit Hendrix maakte maandag precies vijf jaar geleden zijn debuut voor PSV. De middenvelder is wellicht de volgende die de aanvoerdersband gaat dragen in Eindhoven.

"Het is logisch dat je status een beetje verandert, nadat je al zoveel wedstrijden hebt gespeeld", zegt Hendrix in het Eindhovens Dagblad. "Ik ben wel dezelfde persoon gebleven, maar neem veel meer bagage mee. De jonge jongens die er nu bij komen, hebben in de jeugdopleiding precies dezelfde weg bewandeld als ik. Ze moeten het zelf doen en ik probeer ze wel wat te helpen en corrigeren. Tegenwoordig worden alle ploegen steeds jonger en met bijna 23 jaar ken ik het klappen van de zweep bij PSV nu."

Hendrix werd twee keer kampioen met PSV en hoopt dit seizoen opnieuw de titel in de wacht te slepen. "Als je het goed bekijkt, zijn het nog maar zestien wedstrijden. En als we het goed doen, spelen we nog drie keer voor de beker. Voordat je het weet, is het seizoen voorbij. We moeten beseffen wat er elke wedstrijd gevraagd wordt en dat we dat ook echt moeten brengen en dan staan we hopelijk eind dit seizoen opnieuw met de schaal in handen."