Update: Geen spitsenprobleem bij Ajax: dag na afhaken al weer terug

Update: Geen spitsenprobleem bij Ajax: dag na afhaken al weer terug

11-01-2018 13:55
50

Klaas-Jan Huntelaar heeft de training van Ajax voortijdig verlaten. De spits kampt met kuitklachten en kon de oefensessie niet afmaken.

Ajax wil geen risico met Huntelaar nemen vanwege de blessure van Kasper Dolberg, die twee maanden niet inzetbaar is voor de Amsterdammers. De blessure van Huntelaar lijkt op het eerste oog niet erg, maar was voor de spits genoeg reden om uit voorzorg de training te staken. Volgende week zondag speelt Ajax de Klassieker tegen Feyenoord.

Ajax speelt tijdens het trainingskamp in Lagos ook twee oefenwedstrijden, tegen Lyngby BK en Duisburg. Het is niet bekend of Huntelaar fit genoeg is om in die duels in actie te komen. Mateo Cassierra is een alternatief in de spitspositie voor de nieuwe trainer Erik ten Hag, evenals Siem de Jong. Dolberg keert pas in maart terug.

Update 11/1 13.52: Een dag nadat Klaas-Jan Huntelaar uit voorzorg de training van Ajax tijdens het trainingskamp staakte, staat de spits alweer op het trainingsveld. Dat maakte Ajax via de officiële kanalen bekend. Huntelaar lijkt daarom geen vraagteken voor de Klassieker met Feyenoord.