Van der Sar stopt bij Ajax als Ten Hag faalt: 'Drie trainers in een jaar'

Van der Sar stopt bij Ajax als Ten Hag faalt: 'Drie trainers in een jaar'

13-01-2018 17:04
64

Het komende halfjaar van Ajax onder Erik ten Hag wordt mogelijk ook cruciaal voor de positie van Edwin van der Sar. De algemeen directeur stond na het oefenduel met Lyngby BK uitgebreid de pers te woord en vertelde dat hij ook naar zijn eigen functioneren kijkt als Ten Hag faalt.

Van der Sar stelde Peter Bosz aan in de zomer van 2016, maar die vertrok al na een seizoen na onrust in de technische staf. Van der Sar liet hem naar Borussia Dortmund vertrekken. Zijn opvolger Marcel Keizer hield het slechts een half seizoen vol. Nu lijkt Ten Hag de positie van Van der Sar te moeten gaan redden. Tegenover Telesport bevestigt Van der Sar dat hij opstapt als Ten Hag faalt."We hebben nu drie verschillende trainers in een jaar. Als de progressie de komende periode uitblijft, wordt het ook tijd om naar mezelf te kijken", citeert Voetbal International de algemeen directeur.

Als Ten Hag niet aan de verwachtingen voldoet, verbindt Van der Sar daar zijn conclusies aan. Hij kijkt dan niet per se naar het kampioenschap, maar naar de ontwikkeling van de spelers en het spel onder Ten Hag. Als die progressie niet of nauwelijks waarneembaar is, dan stapt Van der Sar volgens De Telegraaf op.