Ajacied De Jong over vertrokken scheidsrechter: 'Weet niet of het waar is'

Ajacied De Jong over vertrokken scheidsrechter: 'Weet niet of het waar is'

13-01-2018 17:28
15

Frenkie de Jong keek raar op toen hij doorhad dat de scheidsrechter vertrokken was voor het oefenduel van Ajax met Lyngby BK. Daardoor werd de wedstrijd met 45 minuten vertraagd.

"Ik heb gehoord, maar weet niet of het waar is, dat de scheidsrechter gebeld is en dat hij een wedstrijd moest fluiten in de competitie. Toen was hij gewoon vertrokken. De scheids was zoek", zegt De Jong tegen AT5. Even later arriveerde een andere scheidsrechter, maar waren er geen assistent-scheidsrechters. Daardoor moest keeperstrainer Carlo l'Ami even de honneurs waarnemen. De Jong: "Dat maakt niet uit, daar gaat het niet om. Dit kan gebeuren toch?"

De Jong heeft een goed trainingskamp achter de rug, zegt hij. De middenvelder arriveerde iets later vanwege privéomstandigheden. "Ik kwam pas halverwege omdat mijn opa is overleden. De begrafenis was woensdag. De trainingen zijn nu wel langer voor mijn gevoel. Dat is ook logisch bij een nieuwe trainer. Tactisch moet hij zijn ding uitleggen. Het bevalt me wel goed. Er zijn wat details anders, maar Ajax wil wel op dezelfde manier spelen. Aanvallend, dominant, dus wat dat betreft is er niet heel veel veranderd."