Lof voor Ajax na oefenduel: 'Bij vlagen heel frivool en heel veel variatie'

Lof voor Ajax na oefenduel: 'Bij vlagen heel frivool en heel veel variatie'

14-01-2018 08:55
23

Erik ten Hag houdt een goed gevoel over aan de oefenwedstrijden tegen Lyngby en Duisburg. In het eerste duel zag de nieuwe Ajax-trainer zijn beoogde basisteam aan het werk.

"Ik vond het bij vlagen heel frivool, heel veel variatie, heel veel beweging en ook heel veel kansen. Dus het zag er eigenlijk prima uit", zei Ten Hag na de 5-1 zege op de Denen tegen Ajax TV. "Natuurlijk zaten er wisselende niveaus in de wedstrijd. Dat begon al in de eerste minuut, dat we even moesten inlezen hoe de tegenstander stond. Toen letten we even niet op en lieten we een kans toe."

"Zo hebben we nog een aantal kansen toegelaten", vervolgt Ten Hag. "Maar dat is ook typerend voor oefenvoetbal. Dat komt ook voort uit vermoeidheid. Het mag niet, die eis moeten we daar ook op leggen en we zullen het er zeker over gaan hebben. Maar de goals waren uitstekend en die waren vaak ook op een uitstekende manier uitgespeeld."

De oefenmeester zag veel terug waarop is getraind. "Vanuit de opbouw in de veldbezetting komen, tussen de linies komen, diepte in het spel en heel veel variatie. Dat hebben we duidelijk terug kunnen zien."