Twente-transfer ketste in de zomer af: 'Wilde toen al de overstap maken'

Twente-transfer ketste in de zomer af: 'Wilde toen al de overstap maken'

15-01-2018 17:53
24

Adam Maher is blij met zijn overstap van PSV naar FC Twente. De 24-jarige middenvelder erkent dat Gertjan Verbeek een belangrijke rol speelde in zijn keuze.

"Ik wilde in de zomer al de overstap maken, maar dat ging niet door", zegt Maher tegen FOX Sports. "In de winter hoorden we dat Twente en nog een paar clubs geïnteresseerd waren. Uiteindelijk was mijn gevoel bij Twente wel dat ik dacht: daar wil ik mee in zee gaan." Dat kwam mede door Verbeek. De twee werkten al samen bij AZ. "Ik denk dat ik op dit moment een trainer nodig heb die het vertrouwen in mij uitspreekt."

"Ik ken hem als een goede, duidelijke en eerlijke trainer. Hij weet wat hij wil. Ik heb echt prettig met hem samengewerkt", vervolgt Maher, die na PSV – FC Twente al een onderonsje had met Verbeek. "We hebben het over van alles gehad, ook wanneer mijn contract zou aflopen. Maar over deze overstap hebben we het niet echt gehad."

Afgelopen zomer zag Maher dus nog een overstap naar Twente afketsen. Hij ging vervolgens voor zijn kans bij PSV. "Ik wilde het een half jaar de kans geven om te kijken hoe het liep. Ik heb mijn best gedaan en heb alles gegeven. Ik heb een paar wedstrijden gespeeld, maar blijkbaar was het niet goed genoeg. Dan is het snel klaar. Toen heb ik ook aangegeven dat ik in de winter wilde verkassen."