Rigters over 'beste vriend': 'Geeft die ineens een elleboog. Boem! Een echte hè?'

Rigters over 'beste vriend': 'Geeft die ineens een elleboog. Boem! Een echte hè?'

15-01-2018 19:16
6

Hoewel zijn tijd bij Blackburn Rovers weinig sportieve successen heeft opgeleverd, denkt Maceo Rigters met plezier terug aan zijn jaren in Engeland. De topschutter van het jeugd-EK in 2007 deelt enkele opvallende anekdotes in een interview met VICE Sports.

De Amsterdammer moest vooral wennen aan de Britse humor in Blackburn, waar hij na het jeugd-EK belandde. "Wat ik bijvoorbeeld raar vond is dat als je de kleedkamer in liep, er vaak gewoon iemand met de deur open zat te poepen. Hij praatte dan gewoon met me. Ik dacht dan: doe gewoon normaal man. Maar dat is gewoon hun humor." Ook kwam Rigters tijdens het autorijden in aanraking met de politie. "Moest ik mijn auto inleveren. Bleek de autoverzekering niet zoals in Nederland na een jaar vanzelf verlengd te worden."

Rigters heeft aardig wat voetballende vrienden aan zijn periode in Engeland overgehouden. "Marciano Bruma speelde bij Barnsley en Rachid Bouaouzan bij Wigan. Met dat soort gasten ging ik bijna dagelijks om. Bij Blackburn was Christopher Samba mijn beste vriend." De beresterke stopper kon echter bikkelhard zijn voor zijn vriend. "Was ik op de training lekker bezig, geeft die Samba me ineens een elleboogstoot. Boem! Een echte hè? Terwijl we buiten het veld beste vrienden waren", aldus Rigters, die door zijn trainer werd aangespoord om Samba even hard aan te pakken. "Dat doe je dan, je moet wel. Anders krijg je drie elleboogstoten achter elkaar."

Lees ook: 'Babel was een van de grootste talenten van Nederland. Ik zeker niet, haha'