Jonker: 'Met zes keer Feyenoord - Ajax in een seizoen wordt die kans veel kleiner'

Jonker: 'Met zes keer Feyenoord - Ajax in een seizoen wordt die kans veel kleiner'

16-01-2018 07:12
13

De competitie teams onder 19 jaar is sinds het seizoen 2014/15 op de schop gegaan. Ná de winterstop is er sprake van een kampioenspoule en een degradatiepoule. Die opzet moet voor méér wedstrijden op een hoog niveau en dus meer intensiteit zorgen voor de grootste talenten van Nederland. Andries Jonker zet een kritische kanttekening bij deze insteek. 

De voormalig hoofd jeugdopleiding van Bayern München vindt een opsplitsing 'niet zaligmakend'. "PSV, Ajax, Feyenoord, die plaatsen zich toch altijd wel voor de kampioenspoule. Dus de noodzaak om te presteren kun je nu heel ver opschuiven in je seizoen. Maar kan zoiets ook bij de senioren? Nee, totaal niet."

Wedden

Meer odds

"Wie is op dit moment onze meest besproken Oranje-international? Dat is Virgil van Dijk. Een verdediger opgeleid bij Willem II en daarna in de Eredivisie een paar jaar gevormd bij FC Groningen. Geef ook spelers zoals hij alsjeblieft de kans om tegen de spitsen van Ajax, PSV en Feyenoord te spelen", vervolgt hij.

"Met drie, vier, vijf of zes keer Feyenoord - Ajax in een seizoen wordt die kans veel kleiner. En als het zo is dat er nu te veel wedstrijden zijn met grote kwaliteitsverschillen, dan maak je competities kleiner. Dan ga je van 14 teams terug naar 12."