Schöne beseft dat er geen excuses zijn: 'Die troef dit jaar niet in handen'

Schöne beseft dat er geen excuses zijn: 'Die troef dit jaar niet in handen'

17-01-2018 07:44
28

Lasse Schöne erkent dat Ajax al te lang op een landstitel wacht. Het doel is dan ook duidelijk in de tweede seizoenshelft: de achterstand op PSV goedmaken.

"Bij Ajax is een seizoen zonder prijs een verloren seizoen", zegt Schöne tegen Voetbal International. "Vorig jaar voelde dat voor veel mensen net iets anders, door onze prestaties in Europa. Maar die troef hebben we dit seizoen niet in handen, dus weten we wat ons te doen staat. Ik moet zeggen dat ik zelf ook wel een bepaalde hunkering voel. In mijn eerste jaren hier was de landstitel een zekerheid, nu is het al te lang stil."

Schöne ziet dat er veel is veranderd de laatste jaren. "Frank de Boer was jarenlang de trainer en nergens was er ook maar enige twijfel over hem. Nu gaat het hard. Van één trainer in drie jaar ben ik naar drie trainers in één jaar gegaan", aldus de Deen, die positief is over de nieuwe trainers Erik ten Hag en Alfred Schreuder.

"Ik heb in het verleden met Ajax eens dertien punten achtergestaan, waarna we alsnog kampioen werden. Daarom ben ik ook hoopvol", vertelt Schöne. "Het moet gaan leven in de groep, het gevoel van onoverwinnelijkheid. Dat PSV iets krijgt van: Ajax is los en niet meer te stoppen. De verbetering zit volgens mij vooral in de slimheid. We hebben te veel punten gemorst doordat we een wedstrijd niet volwassen uitspeelden."