Vertrek bij Roda JC aanstaande: Niet de job waarvan ik zeg: mijn beste prestatie

Vertrek bij Roda JC aanstaande: "Niet de job waarvan ik zeg: mijn beste prestatie"

17-01-2018 09:58
21

Wim Collard vertrekt na dit seizoen bij Roda JC. De algemeen directeur laat aan Voetbal International weten dat hij niet van plan is zijn aflopende contract te verlengen.

"Mijn ambitie is niet hier daarna nog directeur te zijn. Ik zou eventueel actief willen blijven voor Roda in een financiële rol, voor een x-aantal uren per week", zegt Collard tegen het weekblad. Over zijn functioneren is hij absoluut niet tevreden. "Nee, dit is niet de job waarvan ik zeg: daarin heb ik mijn beste prestatie geleverd. Ik ben er trots op dat we weer in de Eredivisie spelen, dat de club nog leeft. Maar niet op hoe de dingen hier zijn gelopen. Ik heb voor mezelf de overtuiging dat een aantal dingen minder goed was gegaan als ik er niet was geweest. Maar óók dat er dan dingen veel beter waren gegaan."

Wedden

Meer odds

Collard wordt bekritiseerd voor onder meer de chaos rond de gearresteerde investeerder Aleksei Korotaev. Afscheid nemen van de geldschieter is echter geen optie. "En dan? Er zijn mensen die vinden dat we moeten reorganiseren, de begroting terugschroeven naar zeven miljoen euro, vier jaar in de Jupiler League voetballen en dan gezond terugkeren. Als je denkt dat zo’n scenario realistisch is, ben je bij mij aan het verkeerde adres."