Had bij Monaco kunnen zitten als ik niet tegen AZ slechtste duel ooit speelde

"Had bij Monaco kunnen zitten als ik niet tegen AZ slechtste duel ooit speelde"

17-01-2018 10:46
16

Dat Sven van Beek zo sterk terugkwam van zijn langdurige blessure bij Feyenoord is geen toeval. De verdediger zet tegenslag altijd om in motivatie om beter te worden.

Dat deed hij in de jeugd, toen hij niet tot de beste talenten behoorde, en nu ook. "Ze noemen me soms een pechvogel, maar zo zie ik dat zelf niet. Ik weet wel hoe het werkt, ik heb in mijn carrière wel vaker tegenslagen moeten overwinnen", zegt Van Beek in Voetbal International. "Ik kan dus blijkbaar pijn weerstaan. Ik zeur niet, omdat ik weet waar ik vandaan kom: uit een normaal arbeidersgezin waarin we wars waren van welke poeha dan ook. Mijn vrienden van vroeger zijn mijn vrienden van nu. Voor mij is dat de basis: familie, vrienden, thuis."

"Ik weet ook dat dát de reden is dat ik er zo snel weer stond bij Feyenoord. Ik heb leren vechten, nooit op te geven", vervolgt de Feyenoorder. "Er was een tijd dat ik een aantal keer in eigen doel schoot en ik had nu bij AS Monaco kunnen zitten als ik niet tegen AZ twee jaar geleden mijn slechtste wedstrijd aller tijden zou hebben gespeeld. Die transfer was min of meer rond, het zat in mijn hoofd. Ik was er te veel mee bezig en het ketste af. Eigen schuld. Ik had het wel willen meemaken. Maar nu denk ik dat het goed is dat ik niet ben gegaan. Als ik deze blessure in Monaco had moeten overwinnen, was ik doodongelukkig geweest. Misschien gebeurt alles wel met een reden."