Update: Handtekeningen gezet in Zwolle: nieuw contract tot 2020

Update: Handtekeningen gezet in Zwolle: nieuw contract tot 2020

07-02-2018 13:00
20

Rick Dekker heeft zijn contract bij PEC Zwolle verlengd. De 22-jarige middenvelder ligt nu tot medio 2020 vast, meldt de nummer vier van de Eredivisie. Zijn oude verbintenis liep deze zomer af.

Dekker was vorig jaar lang uitgeschakeld met een gescheurde kruisband, maar dit seizoen kwam hij sterk terug. De behendige middenvelder speelde Erik Bakker uit de basis en de laatste wedstrijden voor de winterstop was de ex-jeugdspeler van Feyenoord de vervanger van Philippe Sandler in het hart van de defensie. Hij speelde tot dusver veertien competitieduels.

Wedden

Meer odds

"PEC Zwolle is de club waar ik mijn debuut in het profvoetbal maakte en waar ik veel aan te danken heb", reageert Dekker op de clubsite. "In Zwolle heb ik al veel moois meegemaakt en ook tijdens mijn kruisbandblessure, het sportieve dieptepunt uit mijn carrière, was de club er voor mij. Het voelt dan ook goed om mijn contract hier te verlengen."

Ook technisch directeur Gerard Nijkamp is tevreden. "Hij heeft in zijn eerste twee seizoenen al laten zien van waarde te zijn voor ons, maar ook na zijn vervelende blessure klopte hij al snel weer op de deur van de eerste selectie. Rick voetbalt, ondanks zijn jonge leeftijd, als een ervaren speler waar wij nog veel progressie in zien."

Update 07/02: De handtekeningen zijn woensdag gezet: het contract van Dekker is officieel verlengd tot medio 2020. Enkele weken geleden bereikten de speler en PEC Zwolle reeds een akkoord over een nieuwe verbintenis.