Glazen Bol: Ten Hag gaat Ajax kampioen maken, PSV-transfer van 45 miljoen euro

Glazen Bol: Ten Hag gaat Ajax kampioen maken, PSV-transfer van 45 miljoen euro

18-01-2018 12:00
56

Hoe loopt de titelrace af? Welke ploeg degradeert naar de Jupiler League? Wie wordt de Speler van het Jaar en wie wint op 26 mei de Champions League-finale in Kiev? VoetbalPrimeur waagt zich deze week vijf keer aan vijf voorspellingen. Vandaag aan de beurt: redacteur Tim van Duijn

De kampioen: Ajax
Erik ten Hag is aangesteld met maar één doel: kampioen worden. Ondanks de korte voorbereidingstijd gaat hij erin slagen om de achterstand van vijf punten op PSV in te lopen. Ten Hag gaf aan dat hij meer variatie aan wil brengen in het spel van Ajax en juist dat gaat de doorslag geven. PSV oogt stabiel en volwassen, maar speelt geen goed voetbal en komt daar in de tweede seizoenshelft niet meer mee weg. Ten Hag gaat het flikken en deelt op 15 april, als hij met Ajax op bezoek gaat in Eindhoven, de definitieve nekslag uit.

Directe degradant: Roda JC
Ik zie het somber in voor Roda JC en denk niet dat de Limburgers van de laatste plaats af gaan komen. De andere degradatiekandidaten FC Twente en Sparta gaan een grote inhaalslag maken en geven Roda uiteindelijk het nakijken. Verbeek zet met Twente de puntjes op de i en Advocaat gaat er met zijn aankopen voor zorgen dat de Rotterdammers erin blijven. NAC gaat de degradatiestrijd spannend maken, maar ik voorspel dat Roda direct degradeert en volgend jaar Jupiler League-voetbal speelt. 

Speler van het Jaar: Hirving Lozano
Een schot in de roos van Marcel Brands, die Lozano na dit seizoen al kwijt gaat raken. De Mexicaan kan een mooi persoonlijk succes vieren. Hij gaat in de tweede helft verder met scoren en wordt de belangrijkste speler van PSV en de beste speler van de Eredivisie. Daar kan hij komende zomer mooi op terugkijken, nadat hij voor 45 miljoen euro de transfer heeft gemaakt naar Arsenal.

Champions League-winnaar: Manchester City
De Premier League-race lijkt al beslist, waardoor Guardiola alleen nog flink gas moet geven in de Champions League om de lang gekoesterde droom van de eigenaren uit te laten komen. Het in crisis verkerende Real Madrid wordt in de achtste finales uitgeschakeld door Paris Saint-Germain, waarna Zinédine Zidane zijn congé krijgt. De bloedstollende finale in Kiev wordt gespeeld tussen miljardenploegen PSG en City en kan maar door één man beslist worden: Kevin De Bruyne.