'In goed en nauw overleg met Yassin hebben we dat deze maand besloten'

'In goed en nauw overleg met Yassin hebben we dat deze maand besloten'

17-01-2018 16:17
28

FC Utrecht kiest er bewust voor om Yassine Ayoub komende zomer transfervrij te laten vertrekken. Dat zegt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam. Woensdag werd bekend dat Ayoub (23) in juli de overstap maakt naar Feyenoord. 

Utrecht had óók de mogelijkheid om de middenvelder deze maand van de hand te doen. "We hebben in goed en nauw overleg met Yassin deze maand het besluit genomen hem tot het einde van de jaargang bij ons te houden, in de wetenschap dat op 30 juni zijn contract afloopt", aldus Zuidam. "We geven hierbij, zogezegd, het sportieve aspect voorrang ten opzichte van een eventuele geldsom die met een transfer op dit moment gemoeid kan zijn."

Wedden

Meer odds

Ayoub wil mooi afluisten in stadion Galgenwaard, zegt hij. "Ik ga er in de wedstrijden die mij nog resteren alles aan doen met FC Utrecht zo hoog mogelijk te eindigen in de Eredivisie. Afgelopen seizoen namen enkele teamgenoten afscheid met het bereiken van Europees voetbal. Dat is waar ik ook voor ga."

"Met zo’n geweldige staat van dienst verdien je het om via de voordeur te vertrekken. We kijken met z’n allen uit naar de samenwerking met Yassin in de komende maanden en wensen hem aan het einde van de rit vanuit het hart veel succes in het vervolg van zijn carrière", besluit Zuidam. 

Lees ook: Witte rook uit Rotterdam-Zuid: Ayoub aan de slag bij Feyenoord