Man van 50 goals onder vuur bij Oranje: Klaar mee wat iedereen van mij vindt

Man van 50 goals onder vuur bij Oranje: "Klaar mee wat iedereen van mij vindt"

18-01-2018 07:24
39

Bas Dost blijft maar scoren in Portugal, terwijl hij in Nederland wordt gezien als een spits die tekort komt voor Oranje. De schutter van Sporting Portugal snapt er weinig meer van.

"Ik ben er helemaal klaar mee wat iedereen van mij vindt", zegt Dost in het Algemeen Dagblad. "Ik laat het wekelijks zien. Elke week trek ik mijn statistieken omhoog. En ook in de Champions League ben ik overeind gebleven. Als een meevoetballende spits, want tegen ploegen als Juventus en Barcelona kom je veel aan de bal. Dat ging hartstikke goed."

De kritiek van de Oranje-volgers laat hij van zich afglijden. "Wat moet ik daarmee? Als mensen mij alleen een afmaker vinden, prima. Dan ben ik toch een afmaker. Ik kan er niks mee. Als je me wilt opstellen, stel je me op. Heb je een ander nodig, dan stel je me niet op. Ik wil gewoon vreugde halen uit het voetbal. Ik ben hier gelukkig."

Dost heeft er dit seizoen al weer negentien goals inliggen in de Primeira Liga, waarin hij achttien duels speelde. Vorig seizoen eindigde hij op 34 doelpunten in 31 wedstrijden. In de Champions League was hij dit seizoen drie keer reeds trefzeker.