Sky Sports schuift Ajacied naar voren: 'Alle ogen op hem gericht in Klassieker

Sky Sports schuift Ajacied naar voren: 'Alle ogen op hem gericht in Klassieker"

18-01-2018 08:30
71

Volgens Sky Sports zijn de ogen van de Europese grootmachten tijdens de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord gericht op Matthijs de Ligt. In een profiel over de Ajax-verdediger, waarin het medium de vraag stelt hoe goed de tiener eigenlijk is, komt voormalig hoofd talentenontwikkeling van Ajax Ruben Jongkind over het woord.

Volgens Jongkind was er binnen de Ajax-opleiding een strijd gaande over de rol van De Ligt. "Er waren woordenwisselingen tussen ons en de coaches. Zij wilden hem als centrale verdediger inzetten. Wij zeiden: Nee, hij moet op het middenveld want een van zijn problemen is zijn handelingssnelheid en zijn besluitvaardigheid. Om dit te verbeteren moet hij als nummer zes spelen."

"Maar zij vonden hem beter als centrale verdediger", vervolgt Jongkind tegenover het Engelse medium. "Wij wisten dat ook wel. Wij zeiden dat hij later ook wel centrale verdediger zou worden voor het eerste elftal. Maar dan heeft hij die kwaliteiten nodig en daarom moet hij op het middenveld spelen." Jongkind, die samen met Wim Jonk vertrok bij Ajax, ziet nu dat De Ligt een van de beste passers is in de Eredivisie. Zijn percentage geslaagde passes ligt hoger dan welke Eredivisie-verdediger dan ook.