Lachen om Ajax-bluf: Cultuur van Ajax, waar ze zich de besten vinden'

Lachen om Ajax-bluf: "Cultuur van Ajax, waar ze zich de besten vinden'

18-01-2018 09:02
80

Sjaak Troost wordt binnen enkele weken toegevoegd aan de raad van commissarissen van Feyenoord en kijkt reikhalzend uit naar de Klassieker tegen Ajax van komende zondag. De oud-Feyenoorder heeft veel herinneringen aan de clash der giganten.

Vaak was er haat en nijd tussen de Feyenoorders en Ajacieden, maar in de selectie van het Nederlands elftal kon hij vaak ook met de rivalen lachen. "Geweldige jongens, dat meen ik echt", zegt Troost (foto, rechts), die zich na de onderonsjes in het Oranje-kamp dan altijd verbaasde over de mediaoptredens van de Ajacieden. "Dan waren het zulke, ongelooflijk zelfverzekerde mannetjes", vertelt hij in De Telegraaf. "Amsterdamse bluf in een Ajax-shirt. Ik schoot er zelfs van in de lach. 'Joh, ik ken jou, je spoort niet dat je dit allemaal roept', dacht ik dan."

"Dat verandert nooit meer. Het is de cultuur van Ajax, waar ze zich de besten vinden", vervolgt Troost. "Zoals in het dna van Feyenoord een bepaalde werkethiek zit. Maar intussen is wel gebleken dat we met onze opleiding, vooral door spelertjes heel vroeg goed op te leiden, ook bij Feyenoord geweldige talenten hebben geproduceerd voor het eerste elftal. En er zit wellicht nog meer in."