Ayoub tipt niet Ajax, maar Feyenoord: 'Het liefst wil ik dat hij hierheen komt'

Ayoub tipt niet Ajax, maar Feyenoord: 'Het liefst wil ik dat hij hierheen komt'

18-01-2018 15:09
57

Yassin Ayoub heeft heel bewust gekozen voor een transfer naar Feyenoord. De 23-jarige middenvelder van FC Utrecht maakt na dit seizoen transfervrij de overstap.

"Ik heb twee kleine kindjes: eentje van één jaar en eentje van twee jaar. Je moet ook aan je gezin denken", verklaart Ayoub een dag na het rondkomen van zijn transfer aan de NOS. "En ik ben 23, dat is een mooie leeftijd voor een stap naar een topclub in de Eredivisie. Daar kan je jezelf ook weer in de kijker spelen."

"De een maakt de keuze om zijn portemonnee te vullen, de ander kiest meer voor zijn gevoel en zijn familie. Ik denk dat ik dat laatste doe, Mijn kinderen moeten nog naar school om zich te ontwikkelen. Wil je dan in bijvoorbeeld Turkije zijn of een ander ver land? Daar verdien je misschien veel, maar als je op de bank terecht komt, heb je geen moeder in de buurt die je even een schouderklopje komt geven."​

Net als Ayoub wordt ook Utrecht-maatje Zakaria Labyad nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar de Nederlandse top. Zijn naam wordt gelinkt aan Ajax. Ayoub weet een betere bestemming. "Het liefst wil ik natuurlijk dat hij naar Feyenoord komt."