'Ik zou gratis voetballen bij Ajax. Als ik de kans krijg, hoef ik er niks voor'

'Ik zou gratis voetballen bij Ajax. Als ik de kans krijg, hoef ik er niks voor'

18-01-2018 19:16
52

In tien jaar tijd speelde Sylvano Comvalius voor veertien clubs in tien verschillende landen. De inmiddels dertigjarige spits stond onder contract in Kazachstan, China, Duitsland, Thailand en Indonesië. Ooit voor zijn grote liefde Ajax spelen, is en blijft zijn droom, vertelt Comvalius in een interview met Het Parool.

Op zijn dertiende werd de aanvaller weggestuurd uit de jeugdopleiding in Amsterdam. "Mag je als kop gebruiken: ik zou gratis voetballen voor Ajax", grijnst hij. "Ik ben na tien jaar buitenland nog steeds Amsterdammer en voel me 100 procent Ajacied. Als ik de kans krijg, hoef ik er niks voor. Ik krijg al kippenvel als ik erover nadenk."

Afgelopen seizoen maakte hij liefst 37 doelpunten in 34 wedstrijden namens Bali United. Toch was het niet altijd makkelijk in de Indonesische competitie. "Natuurlijk heb je momenten dat je denkt: godverdomme, wat is dat voor bal? Maar dan besef je dat die jongens niet dezelfde opleiding hebben gehad als ik."

"Niet iedereen kan met links én rechts schieten. Ik had daar geen Justin Kluivert naast me die iedereen voorbij rent. Je leert niet te snel te oordelen over spelers. In het buitenland ben je beperkt en moet je het gewoon doen met de middelen die je hebt."