Feyenoord-aanwinst: 'Heb alleen zwemdiploma, dus dan ga je voor die klapper'

Feyenoord-aanwinst: 'Heb alleen zwemdiploma, dus dan ga je voor die klapper'

19-01-2018 08:38
36

Bursaspor en Alanyaspor waren afgelopen zomer heel concreet voor Yassin Ayoub, maar van een transfer kwam het uiteindelijk niet. Daar is de 23-jarige middenvelder met terugwerkende kracht blij om. Hij vertrekt in de zomer naar Feyenoord.

Ayoub zette woensdag zijn handtekening onder een vierjarig contract bij de Rotterdammers, die hem transfervrij overnemen van FC Utrecht. "Ik had veel geld kunnen verdienen in bijvoorbeeld Turkije. Maar wil je dat je kindjes aandoen?", vraagt hij zich af in De Telegraaf. "Als je naar Turkije gaat, kijk je vooral naar je portemonnee en de sportieve uitdaging is niet zo groot als bij een club uit de top-drie."

Toch waren de Turkse zakken met geld verleidelijk. "En dan komen de twijfels. Omdat je weet dat je als voetballer niet vijftig jaar hebt om alles bij elkaar te verdienen", vertelt Ayoub in het Algemeen Dagblad. "Kijk, schilders en bouwvakkers verdienen minder, maar hebben dertig jaar om het bij elkaar te krijgen. Ze kunnen iets met hun diploma. Ik heb er alleen eentje voor zwemmen en het verkeer."

"Als ik als voetballer klaar ben, krijg ik nergens een hoge functie. Dus komt de club van je sportieve ambities niet, dan ga je voor die klapper. Om je financieel 'safe' te spelen", stelt de Marokkaan, die bij Feyenoord een forse concurrentiestrijd wacht. "Martin van Geel heeft me niet verteld of er nog middenvelders weggaan, maar concurrentie past bij een topclub. Ik moet zorgen dat de trainer bij mij uitkomt."