Update: Go Ahead breekt al na halfjaar met grootverdiener: exit definitief

Update: Go Ahead breekt al na halfjaar met grootverdiener: exit definitief

19-01-2018 12:01
14

Go Ahead Eagles lijkt na een half jaar al klaar te zijn met Tim Hölscher. De 22-jarige Duitse aanvaller kwam in de zomer transfervrij over van FC Twente, maar volgens De Stentor wordt zijn tot medio 2019 doorlopende contract met onmiddellijke ingang ontbonden.

Hölscher kwam dit seizoen tot twaalf Jupiler League-wedstrijden namens de Deventenaren, maar wist daarin weinig indruk te maken. Het dieptepunt van het seizoen was de uitwedstrijd tegen Telstar, waarin hij na een half uur gewisseld werd. Go Ahead wilde Hölscher eigenlijk verkopen, maar wist geen geïnteresseerde clubs te vinden. Hierop is besloten om het contract van grootverdiener Hölscher te ontbinden.

Het betekent een nieuwe tegenslag voor de Duitse aanvaller, die een veelbelovende carrière tegemoet leek te gaan. In het seizoen 2012/2013 wist hij als achttienjarige bij FC Twente in de basis te spelen. Een definitieve doorbraak in Enschede bleef echter uit en Hölscher bracht een groot deel van zijn tijd door in het beloftenteam. Ook werd hij in het najaar van 2014 zonder al te veel succes uitgeleend aan Derde Bundesliga-club Chemnitzer FC.

Update 12.01 uur: Go Ahead Eagles heeft het contract van Tim Hölscher definitief ontbonden. De Jupiler League-club bevestigt via de officiële kanalen dat er in goed overleg is besloten een einde te maken aan de verbintenis van de middenvelder. Het contract van Hölscher in Deventer liep nog door tot medio 2019.