Het was me duidelijk dat ik weinig kansen zou hebben bij Ajax

"Het was me duidelijk dat ik weinig kansen zou hebben bij Ajax"

19-01-2018 12:43
13

Damil Dankerlui hoopt zondag te debuteren voor Willem II in de competitiewedstrijd tegen FC Groningen. In de winterstop kwam hij over van Ajax.

"Er waren meerdere clubs die interesse hadden maar Willem II was het meest concreet. Hun visie en spelopvatting spraken me aan. Daar ben ik voor geboren", reageert Dankerlui op de website van zijn nieuwe club. In Amsterdam kwam hij niet verder dan Jong Ajax.

Dit seizoen zat Dankerlui door personele problemen regelmatig bij de selectie, maar een debuut in Ajax 1 zat er niet in. "Het was me duidelijk dat ik weinig kansen zou hebben bij Ajax en ik had al gehoord dat er interesse was van Willem II. Nee, ik heb er verder geen contact over gehad met bijvoorbeeld Mitchell Dijks of Frenkie de Jong (beiden ex-Willem II, red.)."

Hoewel de 21-jarige vleugelverdediger nog maar net heeft getekend bij Willem II, steekt hij zijn ambities niet onder stoelen of banken. "Uiteindelijk zou ik ooit in de Spaanse Primera Division actief zijn, daar past mijn spel wel. Maar eerst wil ik me bij Willem II bewijzen en speelminuten maken."