Done deal: Vermeer verlaat Feyenoord op huurbasis met optie tot koop

Done deal: Vermeer verlaat Feyenoord op huurbasis met optie tot koop

19-01-2018 14:02
47

Kenneth Vermeer verlaat Feyenoord voor Club Brugge. De Belgen bevestigen vrijdagmiddag dat de 32-jarige doelman tot het einde van het seizoen wordt gehuurd.

In de huurdeal is een optie tot koop opgenomen. Vermeer kreeg vorige week te horen dat hij de tweede seizoenshelft zou beginnen als tweede doelman bij Feyenoord, waarna hij zijn conclusies trok. Club Brugge profiteert van de situatie. De koploper van België kampte voor de winterstop met een keepersprobleem. Vermeer gaat de concurrentiestrijd aan met Guillaume Hubert, Ethan Horvath én mede-nieuweling Vladimir Gabulov.

"Gezonde concurrentie is altijd welkom. Vermeer zal ons helpen om nog meer kwaliteit aan het team toe te voegen", reageert Club-trainer Ivan Leko. Vermeer komt in Brugge drie landgenoten tegen in de persoon van Stefano Denswil, Jordy Clasie en Ruud Vormer.

"Wij begrijpen dat Kenneth op een leeftijd is waarop hij meer uitzicht wil hebben op speeltijd dan bij Feyenoord nu het geval is", reageert technisch directeur Martin van Geel op de Feyenoord-website. "Kenneth heeft na zijn zware blessure keihard gewerkt om terug te keren op zijn oude niveau en heeft zich altijd opgesteld als een op en top professional. We denken ook aan zijn persoonlijke situatie en bieden hem daarom de kans deze stap te maken."