LIVE-discussie: De Jong schuift noodgedwongen met opstelling tijdens debuut

LIVE-discussie: De Jong schuift noodgedwongen met opstelling tijdens debuut

19-01-2018 19:01
25

FC Utrecht en AZ trappen vrijdagavond de eerste volledige Eredivisie-speelronde na de winterstop af. Jean-Paul de Jong nam in de winterstop de plek van de naar Ajax vertrokken Erik ten Hag over en maakt zijn debuut als trainer van de Domstedelingen.

De Jong voert één wijziging door ten opzichte van de laatste wedstrijd voor de winterstop, de met 3-1 verloren uitwedstrijd tegen NAC Breda. Rico Strieder kreeg toen een rode kaart en is vrijdagavond dus geschorst. Urby Emanuelson schuift door naar het middenveld, waardoor Robin van der Meer mag starten als linksback. Zakaria Labyad wordt nadrukkelijk gelinkt aan een transfer naar Ajax, maar start gewoon in de basis.

AZ heeft twee wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van de 3-1 zege tegen sc Heerenveen een kleine maand geleden. Ricardo van Rhijn vervangt de niet honderd procent fitte Pantelis Hatzidiakos in het hart van de verdediging en Jeremy Helmer krijgt als linksbuiten de voorkeur boven Joris van Overeem. Nieuweling Oussama Idrissi is opgenomen in de wedstrijdselectie, maar de van FC Groningen overgekomen aanvaller krijgt nog geen basisplek.

De opstellingen:

FC Utrecht: Jensen; Van der Maarel, Leeuwin, Janssen, Van der Meer; Klaiber, Emanuelson, Van de Streek, Ayoub; Labyad, Kerk.

AZ: Bizot; Svensson, Van Rhijn, Wuytens, Ouwejan; Til, Midtsjø, Koopmeiners; Jahanbakhsh, Weghorst, Helmer.