Pissige Weghorst: 'Waarom krijg jij geen geel en ik altijd wel?'

Pissige Weghorst: 'Waarom krijg jij geen geel en ik altijd wel?'

19-01-2018 23:11
28

Wout Weghorst stond chagrijnig de pers te woord na afloop van FC Utrecht - AZ (1-1). De spits liep tegen een gele kaart aan waardoor hij volgende week tegen Willem ll geschorst is. Weghorst was het niet eens met de gele kaart.

"Ik denk dat ik daar maar niet teveel over zeg", zegt Weghorst tegen FOX Sports. "Zwaar gestraft? Zo is het vaak. Ik zei tegen Janssen (Utrecht-aanvoerder, red.) ook: ik krijg gewoon een elleboog. Dat is gewoon een tik. Ik heb daar geen problemen mee, maar ik zei: waarom krijg jij geen gele kaart en waarom krijg ik hem altijd wel? Alles wat ik erover zeg is toch niet goed, dus laat ik het maar niet doen."

AZ pakte de leiding in de tweede helft, maar gaf die een kwartier voor tijd weg. Weghorst zag dat Jonas Svensson te veel zijn best deed om de tweede treffer te maken. "Bij de tegentreffer wilde Svensson een bal op de achterlijn nog binnenhouden. Dat is met de beste bedoelingen, maar of dat in de 77e minuut met 0-1 voor slim is weet ik niet. Je moet voor de tweede gaan met verstand. Of dat met onze rechtsback zo hoog moet weet ik niet."