'Overmars slaat nieuwe slag en haalt 'ideale stand-in van Veltman' naar Ajax'

'Overmars slaat nieuwe slag en haalt 'ideale stand-in van Veltman' naar Ajax'

20-01-2018 00:27
130

Ajax gaat spoedig de Deense verdediger Rasmus Nissen Kristensen contracteren. De twintigjarige rechtsback van FC Midtjylland moet op korte termijn naar Amsterdam komen, meldt De Telegraaf.

Kristensen is een rechtervleugelverdediger die naast Midtjylland ook speelt voor Jong Denemarken. Hij staat al sinds 2012 onder contract bij de Deense club. De Telegraaf meldt dat de komst van Kristensen 'op een haar na rond' is. Kristensen komt uit de koker van hoofdscout Henk Veldmate, die de Deen al in het vizier had in zijn tijd bij FC Groningen. Veldmate ziet in Kristensen 'de ideale stand-in' van aanvoerder Joël Veltman.

De technische afdeling van Ajax slaat met de komst van Kristensen opnieuw een grote slag. Afgelopen zomer werd de belofte gedaan dat er sneller geschakeld zou worden met het oog op de toekomst en daar houdt de club zich goed aan. Eerder haalde Ajax al Nicolas Tagliafico en Nicolas Kühn naar Amsterdam. Perr Schuurs en Hassane Bandé komen aanstaande zomer naar Ajax. Ook werden de contracten van spelers als Donny van de Beek en Frenkie de Jong verlengd. Justin Kluivert moet snel volgen.

Het is niet bekend wat het aantrekken van Kristensen betekent voor Deyovaisio Zeefuik. De jonge rechtsback dient als vervanger van Veltman, maar maakt tot dusver geen zekere en stabiele indruk.