Elia reageert op transfer bij Feyenoord: Ik heb hem zien veranderen

Elia reageert op transfer bij Feyenoord: "Ik heb hem zien veranderen"

20-01-2018 08:20
7

Eljero Elia vindt het moeilijk om Robin van Persie met Dirk Kuyt te vergelijken. De bij Feyenoord vertrokken aanvaller verwacht niet dat Van Persie de leidersrol op dezelfde manier gaat invullen.

"Ze hebben een heel ander karakter", zegt Elia, nu spelend voor Basaksehir, in de Volkskrant. "Dirk is continu met iedereen bezig, een allemansvriend. Op een oprechte manier. Robin is rustiger, directer. Hij mag je of hij mag je niet. En dat zegt hij ook gewoon. Je weet precies wat je aan hem hebt."

Elia vermoedt dat vooral de jonge spelers veel aan Van Persie gaan hebben. "Het geeft toch een ander gevoel, zo'n man erbij. Er is geen tijd meer voor grappen anders krijg je een sarcastische opmerking om je oren. Zo deden Dirk en ik het ook. Moet wel. De trainer zit vaak op kantoor, die jongens moeten toch de gym in. Naar een fysio luistert niet iedereen. Naar een Dirk of een Robin wel. Ze kunnen de boel in de kleedkamer ook goed opjutten. En ze kunnen presteren onder druk, dat geeft houvast."

Het negatieve imago heeft Van Persie volgens Elia van zich afgeschud. "Ik heb hem zien veranderen. In Engeland is hij een gentleman geworden, een groepsmens ook. Je hoort hem nooit meer klagen."