FC Twente en Verbeek geven zege uit handen in degradatiekraker tegen Roda

20-01-2018 20:21
71

FC Twente heeft zaterdagavond twee dure punten uit handen gegeven. Op bezoek bij Roda JC leek de formatie van Gertjan Verbeek af te stevenen op een zege. In de slotminuut maakte Dani Schahin echter gelijk: 1-1.

Onder leiding van Verbeek had Twente pas één keer gewonnen in de Eredivisie. In Kerkrade kon de coach voor de eerste keer beschikken over winteraanwinst Adam Maher. De van PSV overgekomen spelmaker stond direct in de basis. Ook Roda JC-coach Robert Molenaar deed een beroep op één nieuwe kracht: spits Donis Avdijaj. Hij werd gehuurd van Schalke 04.

De wedstrijd het Parkstad Limburg Stadion werd al na één minuut stilgelegd. Fans van de bezoekers vonden het nodig om vuurwerk op het veld te gooien. Nadat het spel hervat was, viel er weinig te te genieten. Op slag van rust kreeg Tom Boere dé kans op de openingstreffer. Zijn inzet werd echter knap gekeerd door Hidde Jurjus.

Na ruim vijftig minuten werd het alsnog 0-1. Vuckic zette een combinatie op met Oussama Assaidi, kreeg de bal terug in het strafschopgebied en schoot goed raak. Voor de 25-jarige middenvelder betekende het zijn eerste treffer in de Eredivisie.

Molenaar bracht in de slotfase nog spits Maecky Ngbombo in het veld om een punt te redden. De thuisploeg begon aan een offensief en zag dat uiteindelijk beloond worden met een 1-1. Op aangeven van Mikhail Rosheuvel kopte Schahin in de 89e minuut raak. Door de remise heeft Roda nu twaalf punten, één meer dan hekkensluiter Sparta. Die ploeg speelt zondag tegen Excelsior.

FC Twente heeft nu zestien punten - net zoveel als Willem II en NAC Breda.