Lof voor PSV'er: 'Heeft al goals gemaakt in die decors, dan ben je een kerel hoor'

Lof voor PSV'er: 'Heeft al goals gemaakt in die decors, dan ben je een kerel hoor'

21-01-2018 08:17
38

Ajax en PSV hoeven niet bang te zijn dat hun Argentijnse aanwinsten snel geïmponeerd zullen raken. De Amsterdammers hengelden deze maand Nicolás Tagliafico binnen, terwijl Maximiliano Romero naar Eindhoven verkaste.

"Argentijnse jongens zijn nergens van onder de indruk", zegt Henk Timmer, tegenwoordig zaakwaarnemer en eigenaar van World Soccer Consult, in het Algemeen Dagblad. De oud-keeper reist meerdere keren per jaar naar Zuid-Amerika, vooral naar Argentinië. "Het kabaal daar, de intimidatie, het is met niets te vergelijken."

"De Kuip is imponerend, maar het is nog niets vergeleken met La Bombonera of het stadion van San Lorenzo", aldus Timmer. "Maxi Romero van PSV is pas achttien, maar die heeft al goals gemaakt in die decors, in een relatief matig elftal (Vélez Sarsfield, red.). Dan ben je een kerel, hoor."

Volgens Timmer is Argentinië nog redelijk onontgonnen gebied, in tegenstelling tot Brazilië. "Geloof me. Het niveau in de Argentijnse competitie is echt hoog. Elke wedstrijd is enorm intens, superscherp. PSV of Ajax wordt daar echt niet zomaar even kampioen."