Ajax beslist karige Klassieker in drie minuten en nadert PSV tot twee punten

Ajax beslist karige Klassieker in drie minuten en nadert PSV tot twee punten

21-01-2018 16:19
132

Erik ten Hag heeft zijn debuut als trainer van Ajax bekroond met een zege. Feyenoord werd in een magere Klassieker met 2-0 verslagen. Donny van de Beek en Klaas-Jan Huntelaar maakten kort na rust het verschil. Het gat naar koploper PSV is door de overwinning verkleind naar twee punten. 

In de eerste helft werden de hoge verwachtingen bepaald niet ingelost door Ajax en Feyenoord. De gasten leden enorm veel balverlies en Ajax werd amper gevaarlijk. De grootste kans van de eerste helft was voor Steven Berghuis. Op aangeven van Jean-Paul Boëtius kon de linkspoot op doel koppen. André Onana redde knap. Opvallend was verder de rol van scheidsrechter Björn Nijhuis, die vier gele kaarten uitdeelde. 

Wedden

Meer odds

Na de pauze liep Ajax snel uit naar 2-0. De eerste goal viel in de vijftigste minuut en kwam op naam van Van de Beek. Na een voorzet vanaf links van debutant Nicolás Tagliafico kreeg de middenvelder de bal voor zijn voeten. In de korte hoek passeerde hij Brad Jones. 

Snel na de openingstreffer werd het zelfs 2-0. Aanvoerder Joël Veltman gaf een puike voorzet vanaf rechts en Klaas-Jan Huntelaar kopte van dichtbij raak. Feyenoord was na rust onmachtig en de situatie werd nóg schrijnender voor de regerend kampioen toen Nicolai Jörgensen zijn tweede gele kaart kreeg. Kuipers bestrafte hem voor een hard duel met Veltman. 

Met een man meer leek Ajax het wel te geloven. Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst haalde Berghuis naar de kant en leek daarmee aan te geven ook niet meer in een goed resultaat te geloven. Door de zege heeft Ajax nu 44 punten, twee minder dan koploper PSV. De Eindhovenaren komen om 16.45 uur in actie tegen Heracles Almelo.

Feyenoord staat op plek vijf, met 32 punten. Komende woensdag komen de Rotterdammers weer in actie. Dan staat het uitduel met FC Utrecht op het programma. Robin van Persie maakt mogelijk zijn debuut in die wedstrijd.