PSV pakt zege in allerlaatste seconde en houdt Ajax miraculeus op vijf punten

21-01-2018 18:37
275

PSV heeft op de valreep drie punten overgehouden aan de eerste Eredivisie-wedstrijd van 2018. Heracles Almelo gaf in de absolute slotfase een gelijkspel uit handen: 1-2. Luuk de Jong kroonde zich tot matchwinner.

In de wetenschap dat Ajax zondag de Klassieker tegen Feyenoord won en tot op twee punten was genaderd, begon PSV goed aan de uitwedstrijd tegen Heracles. In een open eerste helft kregen Luuk de Jong, Steven Bergwijn, Mauro Junior en Hirving Lozano goede kansen, maar de PSV'ers hadden het vizier niet op scherp.

Aan de andere kant liet Heracles zich aanvallend ook niet onbetuigd met mogelijkheden voor Reuven Niemeijer, Brahim Darri en Kristoffer Peterson. Op slag van rust werd het toch 0-1. Luuk de Jong kopte geheel vrijstaand terug op Bergwijn, die simpel kon binnentikken. Het was meteen de laatste actie van de eerste helft.

In de tweede helft kwam PSV toch weer in de problemen. Santiago Arias trok na 65 minuten aan de noodrem, waarna scheidsrechter Ed Janssen naar de stip wees. Jeff Hardeveld hield vervolgens zijn hoofd koel: 1-1. Het bleek het startsein van een spectaculaire slotfase, waarin zowel Heracles als PSV kansen kreeg om de zege naar zich toe te trekken.

De Jong miste voor open doel, Lozano mikte te hoog, Darri stuitte op Jeroen Zoet en Robin Pröpper hielp een wereldkans op de 2-1 om zeep. Op het moment dat er geen goal meer leek te vallen, gebeurde het alsnog. De Jong tikte in de dying seconds de 1-2 binnen, waardoor PSV nummer twee Ajax op vijf punten houdt.