De Ligt over Ajax-supporters: 'Zij maken er vernedering van, is aan hen'

De Ligt over Ajax-supporters: 'Zij maken er vernedering van, is aan hen'

21-01-2018 22:18
22

Matthijs de Ligt is tevreden met de 2-0 overwinning op Feyenoord, maar absoluut niet met het spel na de tweede treffer. Volgens de Ajacied werden zijn ploeggenoten te egoïstisch en laks.

Na de 2-0 leken veel Ajacieden het wel prima te vinden. Een kwartier voor tijd besloot een aantal spelers om de bal rond te laten gaan en Feyenoord te laten rennen, daar waar De Ligt graag had gezien dat de jacht op een extra goal geopend werd. Het Ajax-publiek kon er in ieder geval wel van genieten. "Vernederen? Je kunt er verschillende dingen over zeggen", zegt De Ligt tegen AT5. "Zij hadden tien man, wij elf."

"Bij ons merkte je dat we laks werden aan de bal. We gingen vaak voor eigen succes. Dan is het zaak om er overheen te walsen, dat hebben we niet gedaan. De supporters maken er dan een vernedering van. Dat is hun goed recht en kun je ze niet kwalijk nemen. Wij proberen het balletje te laten rollen zodat zij meer gaan lopen. Als het publiek dan om de haverklap heuj heuj schreeuwt, is dat aan hen."

De Ligt zegt dat hij blij is met de overwinning op Feyenoord. "Maar ik heb ook momenten gezien waarin wij te laks waren en een aantal kansen tegen hebben gekregen. Ik moet ook niet té pessimistisch worden, maar we hadden er nog wel meer kunnen maken."