'Brands mogelijk opnieuw aan het werk gezet: Boca Juniors wil zich melden bij PSV'

'Brands mogelijk opnieuw aan het werk gezet: Boca Juniors wil zich melden bij PSV'

21-01-2018 23:43
45

Gastón Pereiro staat in de belangstelling van Boca Juniors. Dat meldt de Argentijnse tak van AS. Pereiro moet helpen om de ambities van Boca Juniors in 2018 waar te maken.

AS schrijft dat de Argentijnse club gecharmeerd is van de Uruguyaan, die bij PSV al sinds 2015 actief is. Boca Juniors strijdt in 2018 nog voor de landstitel, de Copa Libertadores, de Argentijnse Super Cup en de Argentina Cup en hoopt op extra mankracht om de sportieve ambities waar te maken.

Het is niet bekend wat Pereiro moet kosten en of PSV überhaupt mee wil werken aan een deal. Deze week zagen de Eindhovenaren ook al Jürgen Locadia voor een bedrag van zestien miljoen euro vertrekken naar Brighton & Hove Albion en ook aan Luuk de Jong wordt getrokken. Technisch manager Marcel Brands liet De Jong niet naar Club América gaan omdat hij met de huidige selectie voor de landstitel wil gaan. Brands liet Locadia wél vertrekken, waardoor het de vraag is of hij ook nog mee wil werken aan een Pereiro-transfer.

Pereiro speelt al sinds 2015 bij PSV. De club nam hem voor een bedrag van naar verluidt zeven miljoen euro over van het Uruguyaanse Nacional. De middenvelder was niet altijd onomstreden in Eindhoven, maar dit seizoen mocht hij onder Phillip Cocu al achttien keer in de basis beginnen.