Kritiek op 'angstige' Van Bronckhorst: Je vermoordt als team je eigen spits

Kritiek op 'angstige' Van Bronckhorst: "Je vermoordt als team je eigen spits"

22-01-2018 07:01
84

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst heeft een taxatiefout gemaakt door zo verdedigend voor de dag te komen in de verloren Klassieker tegen Ajax (2-0). Dat stelt Pierre van Hooijdonk bij Studio Voetbal.

Van Hooijdonk vond het ontzag van kampioen Feyenoord voor Ajax opmerkelijk. "Misschien was het wel angst? Het was wachten op een goal van Ajax", werpt de oud-Feyenoorder op. De behoudende tactiek van Van Bronckhorst is in zijn ogen de oorzaak. "Dit verwacht je van een degradatiekandidaat, maar niet van Feyenoord. Thuis kan je Ajax wel onder druk zetten en 70, 80 kilometer met de bus en dan pas je een tegenovergestelde tactiek toe?"

Voor Nicolai Jörgensen werd een Klassieker om snel te vergeten. Hij stond voorin op een eilandje en kreeg in de tweede helft zijn tweede gele kaart na een charge op Joël Veltman. Van Hooijdonk snapt de frustraties bij Jörgensen. "Die frustratie loopt op. En op een gegeven moment eigen je jezelf zo'n tackle toe. Het kan gewoon niet als je geel hebt, maar er zat een hoop frustratie in. Je vermoordt als team je eigen spits."