Van Persie weigerde miljoenenaanbiedingen voor Feyenoord: Weloverwogen keuze

Van Persie weigerde miljoenenaanbiedingen voor Feyenoord: "Weloverwogen keuze"

22-01-2018 07:06
84

Robin van Persie is na ruim dertien jaar weer terug in De Kuip. De Oranje-topscorer aller tijden heeft besloten om terug te keren naar Nederland, omdat dat het beste is voor zijn gezin, vertelt hij in een interview met De Telegraaf.

"Het geeft me een geweldig gevoel om hier mijn loopbaan waarschijnlijk te mogen afsluiten. Een weloverwogen keuze, waarbij voor het eerst het hele gezin een zwaardere stem heeft gehad", vertelt Van Persie over zijn rentree. De linkspoot kreeg miljoenenaanbiedingen vanuit Engeland, Brazilië, de Verenigde Staten en het Midden-Oosten, maar koos voor zijn kinderen. "In je tienerjaren, vinden Bouchra (de vrouw van Van Persie, red.) en ik, is het belangrijk om een vaste plek te hebben. De keuze voor Feyenoord is niet alleen puur voor mijzelf."

Van Persie gaat ook in op zijn rol bij Feyenoord: hij wil zijn medespelers helpen zonder geforceerd een leidersrol op zich te nemen. "Ik wil onder geen beding hebben dat ze zeggen: ’Robin is de nieuwe leider’. Dat ik een goed voorbeeld wil geven hoe je leeft als prof en leeft voor het vak, vind ik alleen maar logisch. Spelers die bijvoorbeeld in de 93ste minuut bij een cruciale stand een penalty durven te nemen, vind ik ook leiders." Van Persie neemt in die zin de rol van Dirk Kuyt over, maar benadrukt dat hij een totaal ander type speler is. "Maar misschien kan ik af en toe even zo’n Duracell-batterijtje lenen van Dirk…"