'Als je naar alles kijkt is de match met Feyenoord een perfecte'

'Als je naar alles kijkt is de match met Feyenoord een perfecte'

22-01-2018 12:21
25

Robin van Persie heeft de keuze om terug te keren bij Feyenoord ook af laten hangen van zijn kinderen en vrouw. Het is voor de 34-jarige spits belangrijk dat zijn kinderen tijdens hun tienerjaren opgroeien op een vaste plek.

"Ik ben toen met Bouchra (vrouw, red.) vertrokken. We komen nu terug met twee kinderen", zegt Van Persie tegen Feyenoord TV. "Die hebben ook inspraak gehad. Als je naar alles kijkt is het voor iedereen een perfecte match. Het is een verrijking als je in het buitenland kunt leven. Dat hebben we gedaan, maar het is voor de kinderen belangrijk om in hun tienerjaren een vaste plek te hebben. Als we naar een ander land zouden gaan, ga je voor een, twee of drie jaar en weet je niet of dat zo blijft. Nu weet je dat zo goed als zeker."

Van Persie is blij dat hij terug is gekeerd op het oude nest, dat hij in 2004 verliet voor Arsenal. "Ik ben heel blij. Het is een mooie reis geweest. Ik heb bij Excelsior mogen spelen, daarna vanaf m'n twaalfde tot m'n achttiende in de jeugd op Varkenoord. 2,5 jaar in het eerste en toen begon de reis naar het buitenland. Dat is nu bijna veertien jaar geleden. Dat ik nu hier weer ben voelt fantastisch."