PEC Zwolle hakt knoop door en stopt met kunstgras: 'Emotionele discussie'

PEC Zwolle hakt knoop door en stopt met kunstgras: 'Emotionele discussie'

23-01-2018 06:40
58

PEC Zwolle gaat stoppen met kunstgras. Voorzitter Adriaan Visser laat dat weten in gesprek met Voetbal International. De huidige nummer vier van de Eredivisie gaat 'binnen enkele jaren' terug naar hybride gras in het eigen stadion. 

De golf aan kritiek uit de voetballerij op kunstgras is de belangrijkste aanleiding voor PEC om te switchen. "Puur rationeel zie ik geen enkele aanleiding kunstgras te verlaten. Maar goed, het is een emotioneel geladen discussie", aldus Visser. "Nu kennelijk iedereen vindt dat kunstgras slecht is, zijn we in het algemene belang wel bereid die prijs te betalen. Dat kun je zien als een handreiking."

Het zal nog wel een tijdje duren voordat het kunstgras is verdwenen uit de  thuishaven van PEC. "Intern heb ik aangekondigd dat we in 2021 of 2022 op hybride gras overstappen."

Naast PEC spelen op het hoogste niveau ook Heracles Almelo, Excelsior, ADO Den Haag, Roda JC, Sparta Rotterdam en VVV-Venlo op kunstgras. Onlangs maakte Almere City bekend dat het switcht van kunstgras naar echt gras.