Ayoub baalt in Utrecht: 'Voor mijn type voetbal vind ik het nu helemaal niks'

Ayoub baalt in Utrecht: 'Voor mijn type voetbal vind ik het nu helemaal niks'

23-01-2018 19:21
35

Yassin Ayoub leeft met gemengde gevoelens toe naar de thuiswedstrijd tegen Feyenoord woensdag. De middenvelder van FC Utrecht kijkt uit naar het treffen met zijn toekomstig werkgever, maar baalt van het slechte veld in de Galgenwaard.

"Ik heb heel veel zin om tegen Feyenoord te voetballen. Ik wil ook heel graag winnen. Daarmee kunnen we laten zien dat FC Utrecht bovenin kan meedraaien", zegt Ayoub, die komende zomer transfervrij overstapt naar de Rotterdammers, tegen FOX Sports.

In De Kuip ligt doorgaans een uitstekende grasmat. Dat mist Ayoub momenteel in het stadion van FC Utrecht. "Voor mijn type voetbal vind ik het nu helemaal niks. Ik vond het vroeger heel fijn om thuis te spelen, we hadden een heel goed veld. Maar ik weet niet wat er is gebeurd. Het is een zandbak geworden. Er liggen allemaal polletjes op het veld."

"Soms denk je dat de bal doorstuitert en de andere keer stopt de bal plotseling", aldus Ayoub. "Het is heel moeilijk in te schatten. Maar het zijn omstandigheden waarmee je moet dealen. Je moet ook goed kunnen spelen op dit veld."