Woeste Van Seumeren riep Utrecht-spelers op het matje: 'Moesten ons melden'

Woeste Van Seumeren riep Utrecht-spelers op het matje: 'Moesten ons melden'

23-01-2018 20:50
44

Grootaandeelhouder Frans van Seumeren heeft de spelers van FC Utrecht streng toegesproken naar aanleiding van de onrust in de selectie. Na het vertrek van Erik ten Hag naar Ajax hadden de meeste spelers graag een ervaren man voor de groep gezien. In plaats daarvan werd het assistent-trainer Jean-Paul de Jong.

In de wandelgangen werd de naam van Henk Fraser (Vitesse) genoemd. Toen Van Seumeren doorkreeg dat niet al zijn spelers achter De Jong stonden, heeft hij de selectie op het matje geroepen en streng toegesproken. "Van Seumeren is duidelijk geweest in hoe hij wil dat het gaat", zegt Urby Emanuelson tegen de NOS. "De trainer heeft daarin ook zijn visie uitgesproken en gevoelens blootgelegd. JP leeft voor de club en dat liet hij ook emotioneel merken. Ik denk dat dat de juiste manier is. Het heeft de groep geraakt."

"Wij moesten ons die dag eerder melden, dus ik dacht dat het was om te praten met de nieuwe technische staf", zegt Emanuelson. "Maar er was bepaalde onenigheid binnen de groep of binnen de club over de trainer. De trainer krijgt sowieso het vertrouwen van de spelers. Het is voor hem mooi dat hij de kans heeft gehad en wij als groep staan daar achter. De dingen zijn afgesloten. We hebben een goede trainingsweek achter de rug in Spanje en het is nu aan ons om in de tweede seizoenshelft te vlammen."

Van Seumeren was zondagochtend te gast bij De Tafel van Kees van FOX Sports en daar bevestigde hij dat hij woest was vanwege de gang van zaken en de selectie van Utrecht streng en intimiderend heeft toegesproken.