Geen 'grappen' bij Feyenoord over 'Marokkaans middenveld': Meer iets voor jullie

Geen 'grappen' bij Feyenoord over 'Marokkaans middenveld': "Meer iets voor jullie"

23-01-2018 21:38
44

Sofyan Amrabat zou graag zien dat hij meer speelminuten maakt bij Feyenoord. De middenvelder is niet onomstreden in het elftal van Giovanni van Bronckhorst en staat zo nu en dan in de basis, of mag invallen.

"Als je kijkt naar het aantal wedstrijden dat ik gespeeld heb is het best veel. Het zijn er 23, aardig wat", zegt Amrabat tegen RTV Rijnmond. "Natuurlijk wil je altijd meer. Het liefste wil ik iedere week spelen, maar dat wil iedere speler. Tot nu toe is dat niet gelukt. De trainer maakt de keuzes en die moet ik respecteren. Ik doe er alles aan om dat te veranderen."

Wedden

Meer odds

"Het WK komt eraan. Dan is het belangrijk dat iedereen speelt en je ritme hebt", vervolgt Amrabat. "Daarom is het ook jammer dat ik niet speel. Ik heb gesprekken gehad met Van Bronckhorst, maar wat ik bespreek blijft natuurlijk tussen ons."

Volgend seizoen wordt de selectie van Feyenoord versterkt met Yassin Ayoub. Daardoor is de kans aanwezig dat het middenveld volledig bezet wordt door spelers met een Marokkaanse achtergrond. Karim El Ahmadi en Amrabat zijn ook Marokkaans. Grappen worden daar niet over gemaakt, zegt Amrabat. "Dat zou kunnen, maar of we er echt grappen over maken? Dat valt wel mee."

"Het is niet dat we het daarover hebben. Dat is meer iets voor jullie, de media. Tja, Marokkaans middenveld..Er zijn ook genoeg andere jongens die goed zijn en daar kunnen spelen. Iedereen moet zijn stinkende best doen."