Ajax strikt verdediger: Ik denk dat ik het beste ben in aanvallen

Ajax strikt verdediger: "Ik denk dat ik het beste ben in aanvallen"

23-01-2018 23:48
39

Rasmus Nissen Kristensen hoopt bij Ajax op verdedigend vlak veel te leren. De Deense rechtsback ziet voor zichzelf nog veel verbeterpunten. In aanvallend opzicht zit het wel snor.

"Ik denk dat ik het beste ben in aanvallen", zegt Kristensen (20) tegen Ajax TV. "Ik hoop hier ook in verdedigend opzicht nog veel te leren en hoop ook beter te worden met de bal aan mijn voet, want ik ben beter in lopen zonder de bal dan met de bal. Dat hoop ik hier te ontwikkelen."

Kristensen legt uit wat voor type speler hij is. "Ik ben een speler die veel kracht en energie gebruikt. Ik speel met passie en dat wil ik graag laten zien. Ik heb in fysiek opzicht een paar positieve kanten. Ik ben vrij groot voor een rechtsback. Dus ik ben ook een fysieke speler die ervan houdt om op en neer langs de zijlijn te rennen. Dat breng ik in. De eerste paar maanden zullen in het teken staan van me settelen en alles leren. De manier van spelen, van trainen en de mensen bij de club. Dan zien we wel."

Directeur spelersbeleid Marc Overmars geeft Kristensen de kans om aan zijn nieuwe leven in Amsterdam te wennen. Hij sluit wel meteen aan bij de hoofdmacht van trainer Erik ten Hag. "Ja, dat is de bedoeling. Een beetje concurrentie is natuurlijk goed. Achterin zit het goed. Laat de beste maar boven komen drijven."