Kritische Faber over vertrek: 'Meer verwacht van absolute topsportmentaliteit'

Kritische Faber over vertrek: 'Meer verwacht van absolute topsportmentaliteit'

24-01-2018 13:50
23

Ernest Faber vertrekt bij FC Groningen vanwege een verschil van inzicht. Dat vertelde de coach in een reactie op het nieuws dat hij in de zomer de club gaat verlaten.

"Op verschillende vlakken heb ik andere inzichten dan de club. Vooral op het gebied van voetbalvisie en topsportmentaliteit", zegt Faber in gesprek met RTV Noord. De trainer concludeert dat hij meer had verwacht van zijn periode in Groningen.

"Vorig jaar haalden we op een knappe manier de play-offs. Ook de doelstelling van het doorstromen van jeugdspelers halen we op zich wel", stelt Faber. "Maar aan de andere kant had ik iets meer verwacht op het gebied van de absolute topsportmentaliteit. Daar zit bij de club nog veel ruimte om door te groeien. Er is nog veel werk aan de winkel voor de hele club. Daar had ik nog aan mee willen werken, maar als de verschillen van inzichten zo groot zijn, dan moet je afscheid nemen."

"De club wil met eigen jeugd werken en dat juich ik ook toe, en je ziet dat het werkt want er stroomt veel jeugd door", vervolgt de afzwaaiende coach. "Maar je moet altijd kijken naar de hoeveelheid ervaring die je daarbij hebt, daar moet een goede balans in zitten.. in de steek gelaten door de clubleiding vind ik te grote woorden, maar je moet daar continu naar kijken."