Update: Zaakwaarnemer bevestigt: Younes per direct naar Napoli

Update: Zaakwaarnemer bevestigt: Younes per direct naar Napoli

24-01-2018 17:53
116

SSC Napoli en Ajax hebben een akkoord bereikt over de transfer van Amin Younes. Dat meldt Sky Italia woensdagmiddag. Het nieuws wordt bevestigd door Voetbal International. Napoli is bereid om vijf miljoen euro op tafel te leggen voor de 24-jarige Duitser. 

De transferberichten over Younes volgen elkaar de laatste weken in rap tempo op. De belangstelling vanuit Napels voor de aanvaller van Ajax is algemeen bekend. Younes zou zélf al lang en breed akkoord zijn met de huidig koploper van de Serie A. Zijn werkgever bereikte met Napoli echter nog geen akkoord over een transfersom.

Nadat Ajax een bod van één miljoen euro uit Italië had afgewezen, richtte Napoli zich op alternatieven. Die zoektocht en mislukte en deze week werden de gesprekken met de nummer twee van de Eredivisie weer geopend. De onderhandelingen hebben nu geleid tot een akkoord, weet Sky ItaliaYounes kan voor vijf miljoen per direct verkassen. 

Update 17.53: De zaakwaarnemer van Younes heeft in gesprek met De Telegraaf bevestigd dat zijn cliënt inderdaad naar Napels verkast. De aanvaller tekent voor 5,5 jaar. Napoli legt inderdaad vijf miljoen euro op tafel. Swansea City bood meer, tien miljoen, maar Younes had geen trek in een verhuizing naar Wales.