Update: FC Utrecht bevestigt afgeketste huurdeal: 'Geen competitievervalsing'

Update: FC Utrecht bevestigt afgeketste huurdeal: 'Geen competitievervalsing'

25-01-2018 16:46
85

Samuel Armenteros maakt niet de overstap naar FC Utrecht. De FIFA en KNVB hebben het verzoek om dispensatie voor de Benevento-aanvaller definitief afgekeurd.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. FC Utrecht bereikte onlangs een akkoord met Benevento over een huurtransfer van Armenteros, die het seizoen zou afmaken in de Domstad. De deal gaat echter niet door, omdat de Zweedse aanvaller vóór zijn overgang naar Benevento een helft meespeelde in de competitiewedstrijd tussen Jong Heracles Almelo en Jong sc Heerenveen. Het is verboden om in één seizoen voor drie verschillende clubs uit te komen.

FC Utrecht en Benevento gingen ervan uit dat een beloftenwedstrijd niet meetelde, maar de KNVB en de FIFA denken er anders over en verlenen géén dispensatie. Armenteros komt daardoor niet naar Utrecht. De 27-jarige spits, die vorig seizoen negentien keer trefzeker was in de Eredivisie, gold in de Domstad als potentiële opvolger van Zakaria Labyad. Bij Benevento mocht Armenteros in de eerste seizoenshelft negen keer meedoen.

Update 16.46: Jordy Zuidam, directeur voetbalzaken van FC Utrecht, bevestigt aan Voetbal International dat Samuel Armenteros bij Benevento blijft. De KNVB en FIFA verlenen definitief geen dispensatie voor een huurtransfer van de Zweedse spits. "De regel is er om competitievervalsing tegen te gaan, maar daar is in dit geval volgens ons geen sprake van", vindt Zuidam. Armenteros gold als buitenkansje voor Utrecht.