'Promes kan transferrecord van Mané afpakken, één miljoen extra voor FC Twente'

'Promes kan transferrecord van Mané afpakken, één miljoen extra voor FC Twente'

26-01-2018 06:49
33

Southampton is van plan om alle registers open te trekken voor Quincy Promes. The Saints zijn volgens De Telegraaf van plan om het eigen transferrecord te breken voor de 26-jarige Oranje-international, die momenteel onder contract staat bij Spartak Moskou.

Donderdagavond werd de interesse voor de 25-voudig international al bevestigd door manager Mauricio Pellegrino. De huidige nummer achttien van de Premier League zou zelfs 34 miljoen euro overhebben voor de vleugelaanvaller. Promes zou hierdoor Sadio Mané, die in de zomer van 2014 voor ruim 23 miljoen euro overkwam van Red Bull Salzburg, ruimschoots passeren als duurste aankoop in de clubgeschiedenis.

De ontwikkelingen rondom Promes worden bovendien aandachtig gevolgd vanuit Enschede. De aanvaller speelde tussen 2012 en 2014 voor FC Twente, met uitzondering van een seizoen op huurbasis voor Go Ahead Eagles. Promes werd voor 11,5 miljoen euro verkocht aan Spartak Moskou en de Tukkers spraken af dat ze vijf procent van de winst zouden krijgen bij een eventuele doorverkoop. Wanneer Promes naar Southampton vertrekt, kan FC Twente dus ruim een miljoen euro bijschrijven.