'Verslaafde' Excelsior-spits riskeert levenslang rijverbod: 'Gebruikt niet meer'

'Verslaafde' Excelsior-spits riskeert levenslang rijverbod: 'Gebruikt niet meer'

26-01-2018 13:32
61

De kans bestaat dat Jinty Caenepeel een levenslang rijverbod krijgt. De spits van Excelsior werd op 9 juli vorig jaar gecontroleerd in Oostende, nadat iemand had gemeld dat er een wietgeur uit zijn auto kwam.

Caenepeel werd vervolgens positief getest op Cannabis en verklaarde aan de agenten dat hij al twee jaar lang wekelijks gebruikte, meldt het Algemeen Dagblad. "Wij menen dan ook dat hij verslaafd is en lichamelijk ongeschikt moet worden verklaard om nog met de wagen te rijden", laat een aanklager weten volgens het AD. Het was de bedoeling dat Caenepeel vrijdagochtend met Excelsior ging trainen, maar de spits was niet aanwezig.

Zijn advocate zegt dat Caenepeel nu absoluut niet meer gebruikt. "Hij ging die dag met hen een joint roken op het strand en was kort daarvoor bloed gaan geven voor zijn zusje die leukemie heeft. Hij doet alles voor z'n gezin dat nog in Oostende woont en geeft hen volledige financiële ondersteuning. Op 24 juli vorig jaar tekende hij z'n contract bij Excelsior. Daar hanteert men een nultolerantie rond alcohol en drugs. De spelers testten hun spelers regelmatig. Hij gebruikt nu absoluut niet meer."

De politierechter stelde de zaak uit naar 25 mei om Caenepeel de kans te geven om de testresultaten te laten zien aan Excelsior. Als die negatief zijn, voorkomt hij wellicht dat hij een levenslang rijverbod krijgt.