Ten Hag over transfer: Heel vaak zie je noodoplossingen die dan falen

Ten Hag over transfer: "Heel vaak zie je noodoplossingen die dan falen"

26-01-2018 14:06
46

Ajax-trainer Erik ten Hag hoopt dat de club er nog in slaagt om een nieuwe vleugelspeler aan te trekken. "De spoeling is daar dun", zegt de coach vrijdag op de persconferentie.

Hoop op een succesvolle transfer lijkt Ten Hag echter niet te hebben. "Het is heel lastig om in deze periode een aanvaardbare optie van buitenaf hier naartoe te krijgen. Als die optie er niet is, moet je intern kijken. Ajax staat bekend om talentendoorstroming en die potentie heb ik bij een aantal spelers kunnen zien. Maar of het goed genoeg is om een rol van betekenis in Ajax 1 te spelen, dat is afwachten."

Aankopen doen in de winter wordt volgens Ten Hag een moeilijk verhaal. "Ik heb mijn wensen: op elke positie bij Ajax is er concurrentie nodig. Maar heel vaak zie je tegen de deadline noodoplossingen en falen ze dan, om wat voor reden dan ook. De goede spelers willen de clubs niet laten gaan en huurspelers zijn vaak spelers die lange tijd niet gespeeld hebben. Maar een nieuwe speler moet gelijk bijdragen aan het succes van het elftal. Als je dan over een langere periode niet hebt gespeeld, is dat geen garantie."

Labyad
Sinds het vertrek van Amin Younes wordt Zakaria Labyad nog meer in verband gebracht met Ajax. "Als er nieuws zou zijn dan zouden we dat melden en zolang er niets aan de hand is melden we niets", stelt Ten Hag. "Labyad kan op alle posities op het middenveld en op de zijkanten spelen."