'FC Utrecht houdt selectie bij elkaar: begeerde bankzitter mag niet vertrekken'

'FC Utrecht houdt selectie bij elkaar: begeerde bankzitter mag niet vertrekken'

26-01-2018 17:29
12

Giovanni Troupée mag FC Utrecht deze transferperiode niet verlaten. De negentienjarige rechtsback werd begeerd door vier buitenlandse clubs, die volgens RTV Utrecht allemaal nul op het rekest hebben gekregen.

Eerder deze week onthulde De Telegraaf dat de Italiaanse clubs Sampdoria, Hellas Verona en Benevento en het Engelse Leeds United hun oog hadden laten vallen op Troupée. De rechtsback gold afgelopen seizoen nog als grote revelatie in de Galgenwaard en werd door de supporters verkozen tot Speler van het Jaar. Inmiddels is Troupée tot zijn grote frustratie bankzitter geworden en moet hij Sean Klaiber en Mark van de Maarel voor zich dulden.

Hoewel Troupée ook in de wedstrijden tegen AZ en Feyenoord als reserve begon, wil trainer Jean-Paul de Jong hem absoluut niet laten gaan. Zelfs een verhuurperiode is niet bespreekbaar voor de Domstedelingen. Linksback Robin van der Meer viel woensdagavond tegen Feyenoord uit met een blessure, waardoor Troupée de komende tijd wellicht meer perspectief op speeltijd heeft.

Eerder op de dag werd bekend dat de nadrukkelijk aan Ajax gelinkte Zakaria Labyad naar alle waarschijnlijkheid het seizoen afmaakt in Utrecht.